- Cryotherapie

Cryotherapie & wratten

Snel en effectief (voet)wratten verwijderen!

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen. Ondanks dat het veelal om onschuldige verschijnselen gaat, kunnen ze zeer hinderlijk en ontsierend zijn. Bij de reguliere behandeling (met  vloeibare stikstof) wordt de omliggende, gezonde huid vaak beschadigd. Dat maakt de behandeling pijnlijk en veroorzaakt blaren en wonden. De nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen is door middel van Penetrating Jet Freezing met de CryoPen. Met de komst van deze pen kunnen wratten nu snel en succesvol worden verwijderd tot op de millimeter nauwkeurig.  

 

Cryotherapie met de CryoPen

Het gecontroleerd vernietigen van ongewenst weefsel door nauwkeurige Feet Feeling Goudatoepassing van bevriezing wordt in de medische wereld Cryotherapie genoemd. Het is een algemeen erkende methode van behandelen. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats, het bevroren huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid. Het bevriezen met de CryoPen heet Penetrating Jet Freezing. Onder hoge druk (55 bar) komt een straal vloeibaar N2O-gas van -89°C vrij via een microfijne applicator. Met deze technologie kan men tot op de millimeter nauwkeurig werken en diep in het wrattenweefsel doordringen, zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. Daarom zijn behandelingen met de CryoPen nagenoeg pijnloos, waardoor langer en dieper effectief behandeld kan worden. Meestal volstaan 2 tot 3 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken. Er is geen nazorg nodig want er ontstaan geen blaren of wonden.

 

Professionele wratbehandeling bij uw pedicure  

Om succesvol wratten te behandelen moet er in de meeste gevallen eerst eelt worden verwijderd. Omdat eelt verwijderen vooral door pedicures wordt gedaan, is men met  (voet)wratten bij de voetverzorger op het juiste adres. Steeds meer pedicures zijn speciaal getraind en gecertificeerd om met de CryoPen te werken. Zij hebben kennis van de verschillende soorten wratten en kunnen u uitstekend adviseren en behandelen. Wilt u meer weten over snel en effectief wratten verwijderen met de CryoPen dan kunt u hiervoor  bij mij terecht.